Äntligen Midsommar

Idag är sista dagen av midsommarhelgen 2010! :O Så dramatiskt!

Midsommarafton i fredags spenderades i Bjärnum hos Lotti, och det var mycket trevligt måste jag säga. Vädret var helt perfekt, maten var mycket enkel men god, sällskapet var trevligt, lekarna var roliga, drickan var lagom. Kan det bli bättre? Dock är jag lite besviken över att jag och Elin inte kramas bättre, och det var ganska plågsamt att se när två piercingar blev till. Hoppas inte det är lika jobbigt att se på när barn föds.

Igår vaknade jag klockan 12 hos Elin. Elin var på jobbet och hennes familj var vid havet, så jag hade huset för mig själv. Tänk så mycket elakheter man kan hitta på när man är ensam hos någon annan, moahaha! Jag valde att se på kungabröllopet och Desperate Housewives. När Elin kom hem lagade vi mat och segade framför tv:n.

Idag har jag mest tagit det lugnt, varit ute och solat lite. Alltså det där med solande är komplicerat må jag säga. Man vill ju bli brun, men inte röd, så det gäller att vara i solen precis lagom mycket. Jag är varken röd eller brun än, vad gör jag för fel?! Jaja, jag får väl ge det några dagar till.


Lite bilder från midsommar






Rabarberpaj med vaniljvisp

Igår åkte jag, Elin och Josse P till Malmö för att hälsa på Julia. Tänk att Julia har blivit stor och flyttat till Malmö, det är svårt att tänka sig. Men så är det. Vi åt ute på restaurang, jag, Elin och Julia beställde lasagne, och Julias bit var två tredjedelar så stor som min. Weird, könsdiskriminering på hög nivå! Jaja, vi satt i alla fall och åt ett par timmar, sen gick vi och handlade lite, sedan spelade vi spel hos Julia, "Med andra ord". Rätt kul spel faktiskt, vi spelade i lag, tre gånger, och alla tre gångerna förlorade mitt lag. Fattar inte varför :S
Vi satt uppe typ till tre, för vi kom på en spännande "lek". Vi körde typ sanning eller konka fast utan konka, och med lappar, och ja, det kom väl fram en del minst sagt intressanta saker ;) Tex ett minne som jag helt hade glömt, men det kom nu tillbaka till mig. Det var ett par år sedan, vi var på Unga Ledare. Vi skulle ta farväl av varandra, hade suttit i en ring, och Josse P var den första som reste sig. Just när hon gjorde det var det någon som la av värsta brakaren. Alla trodde såklart att det var Josse P men ingen sa något. Det var inte hon. Hahaha, verkligen roligt, jag asgarvade när jag mindes, men så har jag ju också lite speciell humor (vem har inte?). Men den är skitrolig! Stackars Josse P :)

Idag har mammi fyllt år. Grattis grattis. Därför åkte jag hem ganska tidigt ifrån Julia, så att jag kunde hjälpa mamma med lite förberedelser innan släkten kom. Bakade lite och så. Kul att träffa släktingar tycker jag, även om jag ibland undrar hur vi kan vara släkt. I alla fall bjöds det på grillat, och sen rabarberpaj och brysselkex.

Åh åh åh, förresten! I lördags, ni vet när det var kungabröllop (älska monarki!), så var jag på släktträff. Det var på pappas sida, den släkten träffar vi inte så ofta så det var verkligen trevligt. Jag får nya kusinbarn hela tiden, träffade fyra av dem, har inte träffat något av dem tidigare. Pga detta missade jag bröllopet vilket gör mig mycket ledsen. Men men, det kommer väl fler kungabröllop.. Det jag vill komma till är att på kvällen så var jag hos Elin. Vi såg en jättebra film. Elin har sagt att den betyder väldigt mycket för henne och nu förstår jag varför. My Sisters Keeper heter den (Allt för min syster. Kan väl inte förutsätta att alla som läser min blogg fattar engelska ;) ). Alltså, jag grät verkligen jättemycket. Jag sa innan att Pay it forward var sorglig, och det var den också, men den här var flera gånger värre. Det är ett måste att se den, den hamnar lätt på min topp 5!




Ps, jag börjar verkligen tröttna på mitt lite vaxade ben. Vaxade det på skattjakten, tänkte att man får väl ställa upp för laget, men nu ångrar jag mig lite. Alltså, det tar ju låååååång tid för håret att växa ut igen, jag kan inte gå i shorts, det ser jättedumt ut! Ja, ens omdöme påverkas av alkohol.

Calling All Angels

Sommarlov, jag har sommarlov!

Balen på slottet var fantastisk. Mycket bra avslut på studentveckan. Härligt att få klä upp sig ordentligt för en gångs skull, och dessutom få känna sig jättefin, I like. Att se alla så fina, sällskapet, maten, musiken, allt var underbart. Men jag måste säga att jag föredrog livemusiken framför discot.

Och med det så är jag inte längre en gymnasieelev, jag tillhör inte någon klass, och jag ska inte vistas mer på MIN skola. Det känns jättekonstigt. Jag kanske lämnade högstadiet med lättnad, men nu kändes det vemodigt, sorgligt att lämna INT. Men livet går ju vidare, även om det ibland är svårt att tro det.  Jag kommer ha många fina minnen att le åt lite ibland, tänka tillbaka på den här tiden med glädje; allt vi gjort tillsammans, våra lektioner, våra hålor, vår matsalstid, vårt panikplugg, våra fester, våra myskvällar, våra resor, vårt skratt, vårt gråt, vårt gråt av vårt skratt osv. Men framför allt, oss. Ni. Mina älskade klasskamrater, jag var lite trasig när jag kom till INT, men ni har gjort mig hel igen. Jag ska aldrig glömma er, ska inte ge er chansen att göra det, och jag hoppas (vet) att det är ömsesidigt. Och nu börjar det här låta som ett hyllningstal. Usch, vad intigt av mig! Slänger in en bild från studenten bara för det.




Idag vaknade jag rätt sent, typ lite efter 11, för det är sånt man kan göra på ett sommarlov. Så jag gick upp och gjorde lite ingenting för det kan man göra. Sedan bestämde jag mig för att ta dagen lite som den kommer för att, ja ni fattar. Och såhär kom dagen:

Kusin Frida och Linnéa kom på besök. Vi snackade lite skit och så åt vi varma mackor. Middag för dem, frukost för mig. Linnéa fick träffa Maria och Kamran för första gången, de kom väldigt bra överens. När de stack började jag planera kvällsmaten. Tänkte som så att jag har ont i halsen, så då kan jag ju prova på att laga något som jag inte tycker verkar vara jättegott (gillar inte att äta min favvismat när jag inte mår helt 100). Så det fick blii fiskgryta med kokosmjölk och tomat. Nyttigt i alla fall, tänkte jag. När jag lagat klart det och serverat och tog första tuggan, så tänkte jag 'fan, det här var ju rätt gott'. Aja, man kan ju inte lyckas alltid.
Nu ikväll så har jag spelat lite MarioKart med Jonas, och så såg vi en film, Pay it Forward (Skicka Vidare). Först tyckte jag den var lite seg och tråkig, men jag gav den ändå en chans, jag såg hela, och den var faktiskt rätt bra. Jag grät faktiskt i slutet, och det är ett mycket bra betyg (även om jag till och med har gråtit till Bilar, oops, sa jag verkligen det där?!).

Yes, så kom min dag. Har inte skrivit på ett tag, men med det här hoppas jag att jag gottgör det. Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa Kalle Anka, myyyyys!
Skål!


1 dag

Jag kan inte fatta att jag ska ta studenten imorgon. Imorgon.. Kommer verkligen sakna tiden på gymnasiet, har trivts riktigt jävla bra.

Igår var vi på utsparken, och jag har kommit fram till att jag måste lära mig dricka i måttliga mängder. Större delen av kvällen var kul i alla fall.

Åh, imorgon...


Snart snart snart...

Hej hopp. Igår var det skattjakt och för oss i INT3 föll det sig ganska naturligt att klä ut oss till hjältar! Jag var min alldeles egna hjälte: Super-Gay. Tråkigt att det regnade hela dagen, men själva grejen var ju himla kul. Jag fick bland annat vaxa ett ben, spraya håret grönt och lila, och hångla med en tjej från klassen (tänker inte lämna ut något namn här :P). Det ryktas om att vi kom tvåa, idrott på Linné vann.
Efter skattjakten var jag hemma och mådde illa ett tag, sedan åkte jag till Hilda där det var lite spel och sånt mys.


Super-Gay och Super-Lover (eller nåt)




Idag skulle jag varit på såpafotboll med klassen men tyvärr har jag inte mått så bra. Är förkyld (konstigt nog) och kände att jag behövde vara hemma och vila, så att jag sen orkar med resten av veckan. Man vill ju inte vara sjuk på studenten, no no!

Fläck

Hej och ursäkta för att jag inte har skrivit något inlägg på ett par dagar. Men just nu har jag lite andra, allvarligare problem. Jag har nämligen fått en fläck på mina favvis-shorts. Vad ska jag ta mig till?? Tror det är en ölfläck. Någon som har något tips för att få bort den? Tacksam för svar.

Nåja, vad har nu hänt i mitt liv de senaste dagarna?

I torsdags var jag på lärarfest. Vi i klassen hade alltså ordnat en fest för våra lärare! Och nej det är inte fjäsk, för betygen är redan satta. Det är bara det att på internationella programmet är vi som en familj (smygreklam). Höjdpunkten med kvällen var spexen, när vi spelade våra lärare. Det gjorde vi mycket bra tycker jag! Annars var det väl lite lekar, grillning, mingel osv, och när lärarna stack hem började en fest som tyvärr aldrig kom igång på riktigt.. Hoppas det blir lite mer festande nu i studentveckan ;)


Jag och Elin matchade så varandra så fint


Spex

Igår åkte jag, Sandra och Kristofer till Helsingborg för att inhandla hjältekläder till skattjakten. Dessvärre var tåget väldigt försenat, så fyra minuter innan stängningstid rusade vi in i utklädningsaffären. De hade inga bra kläder till lagom pris (en batmandräkt för 600 kr tycker jag är lite väl dyrt) så det enda jag köpte var en mask. Har lite panik för jag vet inte riktigt hur jag ska klä mig. Men det löser väl sig. Resan gjordes inte helt i onödan då jag fick köpa godis, och dessutom fick jag ett glas från McDonalds! ;D
På kvällen hämtade vi upp Elin och åkte hem till mig och gjorde varma mackor. Sandra var ju hungrig. Sedan satt vi i några timmar och åt godis och pratade, mmm.

Nej, nu måste jag fundera ut hur jag ska göra med min fläck. Ciao!


Hemma

Idag skulle jag egentligen åkt till Katja, men jag har ont i halsen, men har inte tid att vara sjuk, så jag stannade hemma för att vila. Alltså, jag kan inte vara sjuk i studentveckan, jag får inte! Kanske var det någon som smittade mig igår, jag hade ju tre Perstorpare här, så tre misstänkta, hmm.. Jaja, nu väntar te, The Sims 2 och sen sängen.



Flickan som lekte med elden (igår)


Svar på frågestund del 1

Kära läsare. Nu kommer äntligen svaren på era frågor. Jag har valt att dela upp dem i flera omgångar för jag har fått så många frågor att jag inte hinner svara på alla på en kväll. Hoppas ni blir nöjda med svaren :)


moder jord:
Hur känns det att du ska på hmhmhm-klubb till helgen?

Kära moder jord. Nu är det som så att jag var inte på en hmhmhm-klubb den här helgen. Jag var istället på en hemmafest hos en vän. Det var mycket trevligt.
 

 

the return of moder jord:

Vad tycker du om att man kan köpa jord i mataffären?
Hej igen moder jord. Jag tycker det är bra att man kan köp jord i mataffären. Inte för att jag ser jord som mat, men det är ju ur jorden som mycket av vår mat kommer.

MODER JORD!!!!!!!!!!!!!!:
Hur många frågor behöver du innan du börjar svara?????????????????????!!!!!!!!!!!!!
Jag hör dig moder jord. Jag behöver ca 45 stycken.

Anna Grönwall:
Har du något husdjur? Jag har en fisk som heter Göran. Den är död nu.
Hej Anna. Jag har faktiskt fem katter, varav två är kattungar. De vuxna heter Lilja, Blunder och Flora.

Anna Grönwall:
Nej! Han bara sov! Det är ett mirakel :D
Detta är ju inte direkt någon fråga, men jag svarar ändå. Vilken lättnad!

annelie:

vilken härlig blogg du har, johan!
hur kommer det sig att du började blogga? vad vill du göra i framtiden? =)
Vad glad jag blir att du gillar min blogg. Jag började blogga för att jag antog at folk ville läsa om mitt liv. Och det visade ju sig att jag hade rätt. Som det ser ut nu vill jag i framtiden bli sjuksköterska. Men mycket kan ändras, man kan aldrig vara riktigt säker på vad som kommer hända.


En som undrar:

Vad hände med det stora avslöjandet? :O :O:
Mycket bra fråga. Det blev inget av med det tyvärr. Men istället gav jag er en bild på mina skor, och jag tror ju kappast någon blev besviken.


finja betong:

Skulle du vilja jobba hos oss? Med vår förfrågan bifogas ett litet dikterbjudande, specialdesignat för dig:

"vägen må vara slingrig och svår,
kanske kommer du att fälla en tår.

men jag tror att allt blir mödan värt,
när du slipper att minnas allt du dig lärt.

hoppa av skolan, kom till oss!
vi på finja betong behöver en goss(e).

en gosse, en snäll, en sån som du.
en gosse med mjäll, vad säger du nu?"
Tack för ebjudandet men jag har inte mjäll, så jag blir nog tvungen att tacka nej.
 


Patrick:

Läser din bror detta??
Killevippen Patrick! Min bror läser icke detta. Han har så mycket annat att tänka på, WOW till exempel.


Marike:
Hur är det att leva ihop med en nymfoman?
Hallå Marike. Jag antar att du syftar på min vän Elin. Först och främst vill jag bara poängtera att vi inte lever ihop, vi har inte flyttat ihop än. Sen kan jag väl bara säga att jag inte har några (större) problem med att hon är nymfoman. Hon får vara (nästan) precis vad hon vill. Jag accepterar (för det mesta) henne för den hon är.

Din tandläkare
Hur ofta äter du sött egentligen?!
Tjenis tandis! Jag äter inte sött jätteofta, bara på helgerna och ibland när det är Desperate Housewives. Frukt är också sött, men jag antar att det inte var den sortens sött du menade.

GUN
Vad säär du om en natt på tumannahan'?
Jag säger typ samma som jag sa till Finja Betong. Tack för erbjudandet, men nej tack.

Anonym
är det sant att du tycker om en tjej som bara är en massa gaga? :O
Vilken tossig fråga! Men enligt mig är alla frågor lika mycket värda så.. Jag tror du har missförstått lite. Jag tycker om en tjej som heter Lady Gaga. Hon är artist och gör många bra låtar, därför gillar jag henne.


hotmama_39
dina skor såg ganska så stora ut. du vet vad man säger om killar med stora skor......? ;)
Hallojsan hotmama. Ja, de har stora fötter, och jag tycker den är ganska uttjatad..


Anonym
är din röda bakgrund på bloggen ett tecken på att du tycker om lite fart och fläng? lite heta stunder?
Nej, riktigt så är det inte. De är snarare ett tecken på att jag ibland har dålig fantasi.


cool-jontheee
hur fixelidixar du ditt håris?
Tjabba läget cool-jontheee! Jag gör som så att först duschar jag, sen fönar jag håret, sen tar jag lite gelé och försöker få håret så som jag vill ha det (vilket inte alltid är så lätt!) och till sist tar jag i lite hårspray. Hoppas jag har gett dig några användbara tips.



Nu hinner jag inte svara på fler frågor ikväll. En storbloggare som jag måste ha sin skönhetssömn. Fler svar kommer vid ett annat tillfälle.


RSS 2.0