Dags att fira

Jodå så att eh mmm...

I onsdags var jag hos lilla Josse och vi gjorde virvlar som vi virvlade runt i, vi hade beslutsångest men valde pizza, och vi hade det bra.
Igår var jag hos Cissi och vi stressade till Ica, vi hade beslutsångest men valde 17 again, och vi allmänt chillade.
Idag har jag lagat mat. Till 11 pers! Har aldrig lagat så mycket mat på en och samma gång förut. Och så tänkte jag inte på att räkor tar sin lilla tid att skala, så efter en timmes skalande (jag hade 3 kg att skala) började jag bli lite stressad. Men i alla fall så var det avocadocouscous med räkor som jag gjorde, och det blev riktigt mumsigt. Nu kan man ju fråga sig varför jag gjorde så mycket mat. Kan det vara för att jag är stor i maten? Nej! Det var för att vi skulle fira lilla mig, med lilla släkten. Alltså en liten del av släkten. Jag blev bara klar en halvtimme försent, men maten var så god att det glömdes bort ganska snabbt. När jag ätit upp gick jag in för att göra lite tårta med jordgubbar, hallon och Never Stop. Gud vad jag är duktig! Den blev också jättegod. Och så fick jag lite presenter, däribland 9 remmar!! Vilken lycka.
Imorgon är det fest och i övermorgon drar jag och Elin till Stockholm och Pride!
Jag vet att ni jättegärna vill ha bilder men nu är det så att jag har fortfarande inte hittat min usb-sladd, tråkigt värre.. Och en annan tråkig sak är att mitt hår är alldeles för kort, jag vet knappt vart jag ska ta vägen, jag vill ha lite längd tillbaka! Jaja ibland blir det fel, och det måste man lära sig att leva med. Det positiva är att det är bra igen om någon vecka.

Halsfluss

Ja, jag har halsfluss. Fick det bekräftat idag när jag gick till vårdcentralen. Så det är väl därför jag inte har varit så aktiv med mitt bloggande eller mitt liv de senaste dagarna. Jaja, det var skönt att gå upp tidigt idag i alla fall. Gick upp strax efter åtta, och jag minns inte senaste gången jag gick upp så tidigt en ledig dag. Och vid den här tiden brukar jag fortfarande sova. Men nu känner jag, nu ska jag skaffa mig lite bättre vanor.

Men det som har hänt de senaste dagarna är att jag har vilat torsdag-fredag, var på grillfest hos Emelie i lördags, mycket trevligt, och igår var jag hos min kära Elin.

Nu måste jag fortsätta vila.


14 JULI

Hej hej och grattis till mej.

Jag fyller faktiskt år idag. Konstigt nog kändes det som en helt vanlig dag. Det gjorde det ju inte när jag var liten. Likadant med jul. De två dagarna var typ de bästa på hela året. Men känslan som man hade när man var liten kommer nog aldrig infinna sig igen. Så är det. Det är väl inget jag är ledsen över direkt, jag har ju jättemånga andra fina dagar om året.

Jag kommer ihåg en gång när jag var liten, när mamma fyllde år. Vi skulle och handla, och jag var noga med att berätta för så många som möjligt som vi stötte på (eller ja, i alla fall folket i fiskaffären) att det var mammas födelsedag. Självklart grattade alla henne, och jag tänkte att "åh vad bra mamma måste må nu, det är ju hennes egna dag, och jag vet själv hur bra det känns." Men så när vi kom ut så tänkte jag efter lite och frågade mamma: "Varför sa du inte själv till alla att du fyllde år?" för det skulle jag ju gjort. Mamma svarade något i stil med att hon inte hade något behov av det. Detta var något jag inte kunde förstå, vadå det var ju hennes dag, klart hon kände att alla skulle veta!

Några av anledningarna till att detta inte kändes som innan kan också vara:

1. Jag låg inte i min egen säng och väntade på att familjen skulle kom in och sjunga för mig på morgonen. Jag sov i Kivik.
2. Jag fick inte frukost på sängen. Den fick jag fixa själv.
3. Jag gick inte hela förmiddagen och väntade på att det skulle komma gäster och presenter. Jag åkte buss tåg och buss för att komma hem.
4. Jag umgicks inte med familjen på dagen. Jag var ensam hemma när jag kom hem vid tvåtiden, fram tills dess att mamma, pappa och Jonas kom hem från jobbet.
5. Jag fick inte bestämma vad hela familjen skulle äta. Jag värmde en paj till mig själv.
6. Jag hade inte önskat mig något roligt i födelsedagspresent. Jag önskade mig en grej jag behövde, en resväska.
7. Jag hade inget kalas. Jag gick med familjen till Sjöstugan.
8. Jag åt ingen jordgubbstårta. Jag åt en räkmacka.
9. Jag träffade inga släktingar. Jag träffade Elin och Josse P.
10. Jag tittade inte på kronprinsessans födelsedagsfirande på tv. Jag blev kidnappad!

Men trots allt detta har min dag varit bra. Jag fick ju spendera tid med familjen och ett par nära vänner. Och nu betyder detta mer för mig än fukost på sängen, roliga presenter, kalas, tårta osv.

Lilla jag skulle vara väldigt förvånad över hur stora jag känner.

Kivik

Igår var det såhär att jag hade gäster hemma hos mig. Det var Cissi, Elin och Kristofer. Jag lagade mycket god mat som jag bjöd på, sötsur kyckling och couscous, och ja, jag är en mycket ödmjuk människa. Vi diskuterade lite Indienplaner, har ju planer på att åka tillbaka till Indien i början av nästa år. Och nu känns det verkligen som att det kan bli av. Jag tror på detta!

På kvällen åkte jag in till Hässleholm, skulle till Kivik och träffa Julia. Trodde att jag skulle vara framme efter ca 2 timmar, men oj så fel jag hade. Det tog hela 4 timmar!!! Detta för att tåg från Malmö var inställda så att konduktören fick åka taxi till Hässleholm. Det tog två timmar, så två timmar satt jag fast på stationen alltså. Inte jättekul direkt, speciellt inte när det är så varmt och det inte inte finns aircondition i tåget man sitter i. Men ja, jag kom ju fram i alla fall. Jag och Julia tog en kvälls-/nattpromenad längs havet. Mysigt. Speciellt när en kvinna vi gick förbi frågade om vi hade knullat. Men hon sa ganska snabbt "oj förlåt". Detta gjorde att vi misstänkte att hon trodde att vi var några andra, typ hennes kompisar. Haha, eller så var hon bara en väldigt spontan kvinna.

Idag har vi varit inne i Simrishamn, gått runt i staden, ätit och Julia var så gullig att hon bjöd mig på "Shrek nu och för alltid", en födelsedagspresent. Rätt bra film.

Nu sitter vi och kollar på Allsången och kan konstatera att det var bättre förr. Men men det är ju lite somrigt i alla fall. Imorgon åker vi hem.

Så här har det sett ut lite:




Märker ni att Julia gillar tummen upp?




Mysigt i Simrishamn :)

Varmt

Det är varmt varmt varmt.

I torsdags åkte vi till Hästveda, och jag gjorde något mycket viktigt, något jag längtat efter sen förra året. Jag köpte remmar! Såna goda remmar ni vet, som man köper på marknad. Mums! Och så fick vi höra en liten flicka som berättade för alla runtomkring henne att hon ville ha en munk. Det lät typ såhär: "Mamma jag vill ha en muuunk! Jag har aldrig ätit en munk i heeela mitt liiiiiiv!!!" How cute, men det såg inte ut på henne som att hon behövde någon munk.
När vi var klara på marknaden drog vi till Josse. Hon hade nämligen fixat en överraskningsavskedsfest för Evel som ska åka till Kina. Mmmm, maten var alldeles underbart god.

Idag har jag varit i Höör, hos Amanda. Vi åt glass och så åkte vi och badade med Cissi, Annika och Alma. Första gången jag badade i sjö i år faktiskt. Det var riktigt skönt att bada i denna hetta. När vi kom tillbaka fixade Amanda middag, vi hade lite deeptalk, sen åkte jag hem. Läskigt att det var varmare ute än i tåget så sent på kvällen. Det kändes som att vara utomlands.

Nu är klockan över tolv, och det är över 20 grader utomhus. Tropisk natt kallas det. Min blåa tunga avslöjar om att jag har ätit en blåbärsrem. Det känns i ögonen som att jag har gråtit, men det har jag inte. Tror att jag bara är trött. Ska nog testa att gå och lägga mig.


Att vara otillräcklig

Jag blir så trött. Nu har jag läst ett par (som jag anser det vara) nära vänners bloggar. Vet inte om jag ville ha reda på det på det sättet, men nu vet jag i alla fall att jag är otillräcklig, att jag inte duger. Det är ju inte direkt riktat till just mig, men det går väl inte att missuppfatta vad som menas. En del saker tog jag faktiskt riktigt illa upp av. Jag förstår väl att ingen skriver något i avsikt att såra, men man kanske bör tänka lite på vad man skriver. Nu blir det till att konfrontera.

Igår åkte jag och Elin till Katja. Tillsammans såg vi Tsatsiki (nostalgiii), år godis och så pratade vi en del som bara vi tre gör tillsammans. Katja, som skulle jobba fick typ tre timmars sömn eller något sånt, stackaren, men jag och Elin låg kvar några timmar längre. När vi vaknade åkte vi in till stan, uträttade några ärenden, och vid middagstid åkte vi hem, var och en till sitt. Så resten av dagen har jag typ slappat, solat, läst och sånt där.

Ta mig till havet

Puuuh.. Denna veckan har varit helt fullsmockad. Men jag gillar det.

Måndag-Torsdag var jag med Josse P i hennes stuga i Skummeslöv. Det var fyra härliga, avkopplande dagar. Måndag och tisdag solade vi mest och badade och cyklade och sånt. Sedan på onsdag och torsdag var det ganska mulet så då blev det mer film och sånt mys inomhus. Vi har skrattat mycket, och en hel del filmer har det hunnit bli. Filmer som vi själva medverkar i då alltså. Och vi har blivit lurade!! Det var ett par barn som gjorde det gamla plånboksbuset på oss. Ni vet det där man fäster en plånbok i en lina, lägger den på gatan, väntar på att någon ska böja sig ner för att plocka upp den, och när någon gör det rycker man undan den. Tänk att jag var den som böjde mig ner, tänk att barn gör såna här bus på mig nu, tänk att jag har blivit vuxen... Men vuxen kände jag mig inte när vi cyklade hem från Maxi en dag. Vi mötte nämligen två killar varav den ena sa till Josse P: "Tjena Snäckan, är du här med lillbrorsan eller?" Jaha, tack för den. Jag visste inte riktigt hur jag skulle tolka det så jag valde att inte tolka det alls, utan bara skratta åt det, för det var ju rätt roligt :)

I fredags hade vi en del av släkten här på lite middag och så, och självklart hjälpte jag till med förberedelser, jag är ju trots allt mammas pojke. Blir lite trött på vissa i familjen ibland bara, när man tex frågar om de kan hjälpa till med att tömma diskmaskinen och de tex svarar: "gör det själv". Suck suck suck, jag hjälper redan till men ok, jag förstår om du är väldit upptagen med att spela wow, så jag gör väl detta också. Bjudningen var trevlig i alla fall.

Lördag-Söndag har jag varit i Perstorp. Igår hade vi lite grillbuffé hos Jasse följt av kakbuffé. Gott. Under kvällens lopp fick några i sällskapet några riktigt fina smeknamn som kanske inte bör nämnas här. Men jag kan ju säga att det har med lår och bröst att göra, och även att man inte förstår det roliga om man inte var där :)
Idag var vi och badade på Ugglebadet, sedan när vi skulle laga mat råkade jag hälla hela saltkaret i såsen, ooops, så vi fick nöja oss med ketchup.

Fullt upp alltså, ska bli skönt att vila. Om jag hinner det vill säga ;)

Hittar inte min överföringssladd så bilder från dagarna kommer någon annan dag, håll utkik!

RSS 2.0