Julbak

Tro det eller ej men nu har jag klarat två tentor! Underbart! Nu är det bara en till som ska göras och en har jag inte fått reda på resultatet än. Det känns som att detta kan gå vägen.

Idag har jag julbakat med Cissli, och resultatet blev minst sagt Mums Ali Baba! Bilder kommer när tiden kommer.

Ack snö

Jag vet att jag måste skriva ett inlägg nu! Orkar dock inte skriva ett långt sådant. Men vad ska man skriva om då? Snö kanske. Jag gillar snö. Snö är fint och kallt. Just nu är det mycket snö i min by. Det gör mig glad. Jag hoppas att snön ligger kvar till julafton.


Återfunnet!

Mitt ergonomiska suddgummi är återfunnet, det låg i en byxficka. Tack gode gud!
Och idag har jag skrivit tenta för andra lördagen i rad. Jag kan väl säga som så att det finns roligare lördagsnöjen!


En stor förlust

Du har lämnat mig.
Jag har mist dig.
Känner mig övergiven.
Funderar på det mycket, men kan inte riktigt förstå hur det gick till.
Vi två var ju oskiljaktiga.
Du följde med mig när jag som mest behövde det.
Du kunde som ingen annan få mig att glömma mina misstag.
Det var så skönt att hålla dig i handen, och jag brydde mig inte om vad andra tyckte.
Kan inte sluta hoppas på att du någon gång ska komma tillbaka.
Förstår innerst inne att det aldrig kommer vara vi två igen.
Jag var kanske naiv som trodde att vi skulle hålla ihop hela livet.
Tanken på vad jag har förlorat gör mig riktigt ledsen.
Snälla ergonomiska suddi, det här kan bara inte vara slutet!


Hotell Gyllene Knorren

Ja, nu börjar julen så sakta närma sig. Då har man inte tid att förbereda en massa inför närliggande tentor. Usch nej! Istället kan man tex göra som jag gjorde i söndags, alltså gå på julskyltning i Perstorp med sina vänner och sen dra hem till en av vännerna för att äta julcheesecake och dricka glögg. Gott gott, men sen är ju också Josse en mästare på att göra cheesecakes.

Igår åkte jag hem till Cissi för att umgås med henne såklart, Hilda och Elin. När vi satt och åt frågade Anita (Cissis mamma och min exfranskalärare) om jag mindes när vi satt på hotellets trappa i Paris (det var inte så random som det kanske låter, det hade faktiskt något att göra med vad vi pratade om). Jag svarade: "Jaaa.. Men vi pratade väl bara?" Och såklart skulle det här genast misstolkas av alla vid bordet. Och jag måste nog erkänna att det var lite roligt.
Tja, sen såg vi ett par avsnitt av Desperate Housewives säsong 2, Hilda har köpt boxen och jag är avundsjuk! Vi spelade även "När och Fjärran", där jag och Hilda bildade par, och naturligtvis var detta en lyckad konstellation, vi vann. Men de andra kämpade väl i alla fall!
I natt låg vi och pratade (hur kan man undvika sånt när man har sleepovers?) och jag somnade väl runt halv 3. Det var tänkt att vi skulle upp kvart över 7 och se på julkalendern men den enda som kom upp var Cissi. Hon väckte oss, men vi somnade om, och kom inte upp förrän kvart i 9. Fick lite dåligt samvete, för Cissi hade fixat frukost och sånt. Förlåt Cissi!!


Såna här bilder kan dyka upp när man inte hittar de man vill ha. Var är mina bilder från förra vintern?! Kom fram kom fram! Men jag ska gärna dela med mig av lite bakgrundsinformation till den här bilden. Förra året höll jag och Cissi på med vårt projektarbete (biståndsarbete till en skola i Indien). För att få ihop pengar gjorde vi bland annat detta, bakade bullar som skulle säljas på en konsert. Det blev ca 200 bullar. MEN, dagen då konserten var visade det sig att arrangörerna hade glömt fixa tillstånd att stå och sälja fika. Detta innebar att våra 200 bullar gavs bort till de som medverkade i konserten. Och inte en enda krona fick vi heller för arbetet. De bestämde sig för att det skulle gå till annan välgörenhet. Blir lite smått irriterad nu när jag tänker på det, men kul hade vi i alla fall.

Tillbaka till nuet. Halv 11 tog jag tåget in till Höör för att gå på lektionen som började 11.. trodde jag. Jag hade fel, den började klockan 1. Men det gjorde inte jättemycket, jag satte mig i biblioteket och pluggade lite, sen fick jag sällskap, mest av Edith, men även av Matilda och Fyran.

Mitt lilla problem som jag har är att jag inte äter som jag borde när jag börjar klockan 1. Jag äter frukost runt 9. Sen äter jag inget förrän jag kommer hem, vid 5 typ, och då hinner jag bli alldeles för hungrig för mitt eget bästa. Jag borde ta med mig mackor eller något. Äter man oregelbundet så kan man faktiskt dö, eller ännu värre, få diabetes!

Julkalendern såg jag ikväll, med mammi och pappi. Den verkar helt okej faktiskt. Tror den kan bli rätt bra, även om inget slår Mysteriet på Greveholm.

Och jag och Jonas har även införskaffat oss varsin chokladkalander. Detta ska bli en bra jul!

RSS 2.0