Crazy

Att börja universitetet var väl inte riktigt lika nervöst som att börja gymnasiet, men nervöst var det. Helt galet också hur många gamla klasskamreter jag träffade vid helt olika tillfällen på en och samma dag. Gick upp halv sex. Tåget dit åkte jag med Nikki och Teo. På vägen till skolan träffade jag en till som skulle läsa franska, och tur var väl det, för jag vet inte hur jag skulle kunna hitta själv. Så vi kom alltså till uppropet och fick lite information och sånt. Känns som att man kommer behöva kämpa lite. Men det är bara bra, jag måste lära mig det. Att kämpa..
Efter informationen var vi ledga i en timme, och då passade vi på att gå en runda i solen. Sedan var det dags för ett diagnostiskt test, och jag kände att jag nog hade tappat en del franska under sommarlovet. Efter resultatet på detta test kommer vi delas in i 4 grupper. Jag hoppas att jag hamnar i en av de sämre, då blir det nog lite mindre press.
När jag var klar med testet gick jag mot stationen. Jag blev tvungen att fråga om vägen och det visade sig att jag inte alls var långt ifrån stationen, man kunde se den därifrån vi var. Pinsamt.. Men men, man ska väl inte behöva skämmas för att man har dåligt lokalsinne.
På stationen träffade jag Madde. Hon skulle träffa Nellie, och så skulle de gå till Maddes matsal. Jag hade ändå inget bättre för mig så jag hängde med. Vi tre satt och hade en pratstund, och vid klockan 2 började Maddes lektion så jag och Nellie gick för att leta upp en bokhandel (jag skulle köpa en kalender). Vi båda har väldigt dåligt lokalsinne, så det gick inte jättebra att hitta. Det tog lite tid om man säger så. Men jag fick min kalender till slut.
Vi köpte varsin glass och gick ut för att äta i det fina vädret. Men helt plötsligt var det inte så jättefint väder längre. När solen sken började det regna, sen efter ett tag försvann solen. Ja, Lund har verkligen skumt väder...
Vi fick äta upp glassen på stationen, och då träffade vi ingen mindre än Josse (hon är ju rätt liten). Tillsammans åkte vi tåg till Hässleholm där vi tog farväl av Josse, för att sedan möta upp med Kristofer och Robin. Jag köpte Indienfilmen av dem och Robin missade sitt tåg, den klanten. Jag åkte hem.

Mitt humör är inte på topp just nu. Julia var här och lämnade min jacka som jag hade glömt kvar i Malmö. Hon åker snart till London. Jag frågade hur länge hon skulle vara borta, och när hon svarade ett år förhoppningsvis, kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Jag tror att jag just fattade vad som skulle hända. Flera av mina vänner har åkt iväg en efter en och nu förstår jag vad det innebär. Kommer verkligen sakna Julia och de andra. Jag kanske inte grät enbart för att Julia sa "ett år", det kan även bero på att jag bråkat med Jonas och att jag sovit mindre än fyra timmar inatt. Men det är jobbigt när folk försvinner. Jag vet att de kommer tillbaka och att vi kommer träffas igen, men ett år känns faktiskt som en väldigt lång tid.

Som jag lämnar ut mig själv -



- njut

LU

Jag sitter här och har en ganska nervös känsla i magen. Jag ska ju börja läsa franska på Lunds Universitet imorgon, och jag ska läsa det ensam! Eller ja, kanske inte ensam, men jag menar, utan någon jag känner. Det är läskigt.. Hur ska jag kunna sova något inatt?!

Tänkte lägga upp lite bilder från i torsdags när jag var i Malmö och festade med Julia, Josse P och Elin. En kul kväll var det :)


















Igår var jag hos Sandra och myste, och idag har jag förberett mig inför morgondagen = slappat.

Nähä, nu ska jag försöka sova, ska ju trots allt upp halv 6 imorgon...


Fångarna på Fortet

Igår kom Jasse och Sandra på besök. Vi lagade mat, såg Fångarna på Fortet, spelade Bondespelet och skrattade massa. Elin kom på kvällen så hon var med och spelade. Vi blev trötta, så vi sov lite, och när vi vaknade och hade ätit frukost spelade vi klart, och det visade sig att Elin var den bästa bonden av oss. Nu i eftermiddags var vi på Sjöis i några timmar, åt våfflor och diskuterade våra famtidsplaner. Vi ska starta en skola ihop, en liten skola på landet, alla måste ha fem barn var så att vi har tillräckligt med elever. Elin ska vara rektor och kanske kurator, jag ska vara skolsyster och idrottslärare, Sandra ska vara skolläkare, och Jasse för nöja sig med lärare. Det kommer bli super. Ikväll åt vi pizza och kollade på Fångarna på Fortet. Och nej, Fångarna på Fortet är inte som det var när jag var liten, men det funkar absolut. Även om mycket har förändrats är det ändå nostalgi.

Åh, jag kommer aldrig glömma känslan, när man hade kommit hem från dagmamman, ätit fredagsmiddag, och skulle se på Fångarna på Fortet tillsammans med familjen och en påse chips. Det var en alldeles speciell känsla. En underbar känsla. En känsla som jag älskade. Ibland känns det som att jag skulle kunna ge vad som helst för att få känna denna känsla en gång till, men antagligen är det lika bra att det förblir ett minne.


Fläskkotlett

Jag har en ny favvislåt. Den går ungefär såhär:

"På måndag är det fläskkotlett, det bästa man kan få. På tisdag är det fläskkotlett, jag tror att jag tar två. Onsdag och torsdag, vår favoriträtt, då vill jag ha fläskkotlett. På fredag är det fläskkotlett. På lördag är det fläskkotlett. På söndag är det fläskkotlett. På måndag är det fläskkotlett. På tisdag är det fläskkotleeett, då vill jag ha fläskkotlett...

...på onsdag är det..."

Underbar.

Glassgubben och hans gumma

I lördags var det avskedsfest för Hilda. Jag, Elin och Cissi gav henne en tavla med massa bilder på oss och varsin personlig text. Det kom någon tår, så hon kanske inte gillade den. Festen var i alla fall trevlig, och nu ska Hilda på riktigt åka till Schweiz. Ännu en som försvinner alltså.

Idag kom Katja och hälsade på mig. Vi hittade på en hel del faktiskt. Vi koreograferade en dans, jag invigde henne i MarioKart, vi åt Gurksoppa(!!!), vi gick till Sjöstugan och åt våfflor, vi spelade in filmer, men högst av allt, vi såg på the one and only Anette Eriksen. Jag tröttnar aldrig på det klippet asså, kolla själva: http://www.youtube.com/watch?v=qZqmSKqx2kc

Här ska ni få höra världens nyhet, jag har hittat min usb-sladd till Kameran så att jag äntligen kan lägga in bilder igen! Tänk att den hela tiden låg en meter ifrån mig, i en låda. Att jag alltid ska komma på så kluriga ställen till mina saker.







Nej nu ska jag dra till Elin och se på mitt älskade Fångarna på Fortet. Jag har en liten önskan om att det ska vara lika bra som när jag var liten, men innerst inne vet jag att det inte kommer vara det. Det kanske inte kan vara lika bra, men bra ska det vara i alla fall, annars blir jag jättelissen.

Sagan om Kuddarna

Idag så har det hänt något heeeelt otroligt!!! Jag har lagat mat. Spagetti med lax och pepparrot. Jag tyckte inte det lät jättegott egentligen, är inte ett big fan av pepparrot om man säger så. Men när jag åt det fick jag värsta chocken. Det var riktigt gott. Så gott så att jag åt alldeles för mycket och blev alldeles för mätt. Men det är väl smällar man får ta.

Efter den utomordentligt goda maten var jag nästan tvungen att vila middag. Jag kunde knappt röra mig, så mätt var jag! Nu förstår jag typ hur jobbigt det måste vara att va super size. Just det, nu kommer vi till det otroliga. Jag och mamma åkte in till stan för att *trumvirvel* köpa nya kuddar till mig! Ja, precis, min favviskudde försvann olyckligt innan studenten, så nu har jag haft riktigt tråkiga kuddar i ett par månader. Äntligen ska jag kunna sova gott igen.

När jag kom hem fick jag lite snabbt besök av Erik, Linnéa och Sofie, Linnéas kompis. Vi snackelisnackade ett tag, sedan drog de och jag beställde pizza åt mig och Jonas. Vi bestämde oss för att se på Sagan om Ringen, men Jonas pallade inte se hela, vilket resulterade i att jag faktiskt orkade blogga idag. Inget ont som inte för något gott med sig alltå.

Just nu håller jag på att fixa med en liten present till någon, jag säger inte till vem, men man vet aldrig, det skulle kanske kunna vara till någon som ska dra till ett annat land, och som befinner sig på följande bild:



Mer än så säger jag inte.

Nu väntar kuddarna på mig :)

Springis, begravning och annat kul

Mhm, idag har jag varit så duktig så. Jag har lagat mat, övningskört och vait ute och sprungit en runda med Jonas. Det blev biffar och potatis och paprika i ugn, rätt gott, jag körde ända till Bjärnum och tillbaka, och detta var första gången på typ aslänge som jag sprang. Fick ännu en gång bekräftat att jag är en bättre kortdistansare än Jonas, men sen att han har bättre kondition, det är en annan femma. När jag kom hem tyckte jag att jag förtjänade lite kladdkaka.

Annars då? Jo, igår var det begravning, de hade mycket god tårta efteråt. Uggh, var helt slut efteråt, men jag tvingade mig ändå att städa rummet klart, så nu kan jag äntligen ta hem folk igen.

I tisdags var jag och Sandra i Hässleholm och hämtade våra körgrejor på TT, nu har jag snart körkortet i min hand.. Not! Vi drog till Perstorp sen, chillade lite, träffade Jasse och Josse och såntdärnt.

Måndags gjorde jag inget spec, tog det lugnt, och det var nog dagen då jag påbörjade min städning. Problemet är bara att jag kommer på massa andra roliga grejor man kan göra när man städar. Men nu är det som sagt klart i alla fall.

Elin tyckte att bristen på bilder gjorde min blogg tråkig(are?). Så här ska ni minsann få se en bild från när jag och Elin hade varit ute och sprungit, det är ca 1½ år sedan.


Sötiz

Äh, what the heck, slänger in ett par till nu när jag ändå är igång.





Sådär ja. Nu kan man väl inte klaga längre. Men det bästa är att här nu kommer lite bilder från efter att jag sprungit idag. Några bilder som visar hur bra man mår efter en springrunda.








Jättebra alltså


Leva livet

Det här är veckan som gått:

Måndag: Åkte till Hilda som ska dra till Schweiz jättesnart, helt sjukt jue! Alla bara försvinner! Tur i alla fall att vi har hunnit se en Disney, "101 Dalmatiner", innan hon lämnar landet.

Tisdag: Julia kom till Vittsjö, så vi var hemma hos henne, spelade bilijard, hon vann med 5-0. Lite pinsamt, men jag tar det som en man såklart, och går vidare. Gick till Sjöstugan, åt glass med Josse P, samtidigt som det hölls någon sorts sånggudstjänst nere vid vattnet, halleluja! Vi hyrde film, "Valentine's Day", och efter den låg vi och snackade tills Julia körde hem oss någon gång runt 1.

Onsdag: Jag och Josse P åkte in till Hässleholm för att checka festivalen. Eller egentligen åkte vi nog mest in för att hon ville shoppa lite. Jo, jag köpte också ett par saker, face wash & fem remmar. Och nu har jag kommit fram till att jag måste försöka bli av med mitt remberoende. Ska se om jag kan hitta något rehab för det. Josse P drack kaffe och det straffade sig minsann, hon fick mycket svårt att sova, och även jag blev lidande av detta, här pratar vi om sms-trackasserier. Fast det är ju klart, jag hade egentligen inte så mycket emot det.

Torsdag: Hässleholm idag igen, den här gången för att se på bio med Jasse. Vi åt båda langos för första gången i våra liv! Ingen större hit direkt.. Filmen vi såg var ""Karate Kid". Den var väl egentligen bra, men när man tänker på det var den lite störd, jag menar, tolvåringar som springer runt och slåss. Budskapet verkade ju nästan vara att man måste kunna slåss för att känna sig trygg.. Illa illa.

Fredag: Åkte till Höör, hälsade på Cissi, åt pannkakor med henne och Annika, och självklart åt jag mer än jag egentligen orkade, men hur kan låta bli när det är så gott?! Sen chillade vi mest, Cissi var trött för hon har ju skaffat jobb. Nu är det snart bara jag kvar som inte har något.. Aja, det löser sig.

Lördag. Fest! Fast först var det karnevalståg i Bjärnum, och jag kan ju säga jag kände mig lite besviken på Pridetåget efter att ha sett detta (ironi). Nä men det var faktiskt lite underhållande. Efter tåget, gick jag och Elin hem till henne för att förbereda inför förfest. Folk kom, festen drog igång, och det var riktigt trevligt. Vi var lite lagom packade (höhö not??) när det var dags att dra in till Hässleholmsfestivalen. Tiden där gick snabbt efter ett tag halvdäckade några, och vid tre stack vi hem.

Söndag: Idag har varit en rätt lugn dag. Såg sista avsnittet av Glee med Elin, ååh, jag älskar den serien alltså! Men som sagt, en lugn dag.

Ni får ursäkta frånvaron av bilder, men som jag nog redan sagt hittar jag inte min sladd till mobilen, och tar inte så mycket bilder med min kamera längre eftersom den är rätt kass. Snart, snart ska min blogg fyllas av bilder igen.. Förhoppningsvis.

Peace

Back in business

Jag vet att jag har varit lite frånvarande de senaste veckorna och det ber jag om ursäkt för. Har naturligtvis haft fullt upp. Och jag antar att ni vill veta vad som hänt. Jo, detta har hänt:

Jag och Elin drog till Pride den 25e juli. Första delen av veckan var rätt lugn med Allsång på Skansen och sånt, och de fyra sista dagarna bestod mest av festande. Det var en.. trevlig vecka.

I söndags kom vi hem. I måndags vilade jag upp mig lite.

I tisdags tog jag farväl av Agnes i Kristiansstad. Hon ska, eller har, flyttat till Paris. På kvällen åkte jag till Perstorp med Elin för att besöka Perstorparna. Det blidde lite grillning hos Mathias, gott. Men jag hade gärna ätit en till hamburgare!

I onsdags åkte vi till Perstorp ännu en gång. Den här gången blev det spel hos Josse, lite cheesecake, lite virvlar i poolen, lite pizza, och ja, lite sånt.

I torsdags träffade jag Emelie Småking, som nu har dragit till Spanien och blir borta en vecka. Snyft.. Vi åt på Sjöstugan, eller ja, jag åt en halvbränd våffa (besviken!) och hon drack te.

I fredags åkte jag in till stan och tog en fika med Sandrisen. Och nu ska jag avslöja en hemlighet.. Det var första gången hon åt vaniljhjärta!

Igår var Josse på besök hos mig. Vi badade i Getahålan, såg på "Alice i Underlandet" och spelade lite MarioKart. Vi blev tvugna att springa till bussen efter någon extrarunda.

Idag har jag varit hos Josse P. Vi möös, tittade på "Tillsammans" och hon försökte desperat få mig att bli straight. Nej tack säger jag.

Ja, det är väl ungefär vad som har hänt den senaste tiden :)

RSS 2.0