Människor

Idag fick jag kämpa för att få i mig två mackor till frukost. Jag blev mer och mer illamående för varje tugga jag tog. Det var inte roligt. Men hur kommer nu detta sig kan man undra. Jo såhär var det: I lördags skulle vi dra ut i Malmö, några från klassen + några andra. Det började bra, vi var hemma hos Pauline, drack lite vin och hade trevligt. Men jag tror inte jag förstod hur mycket jag fick i mig, förrän jag plösligt började må lite illa. Men det gick snabbt över och jag kände mig redo att dra vidare. Men de andra  tyckte inte jag kändes redo. De tyckte jag behövde åka hem. Så Ettan beställde en taxi åt oss och vi åkte hem till honom. Och då kom illamåendet på riktigt. Fy fan, det var inte roligt. Men som tur var hade jag Ettan vid min sida hela natten, tills jag somnade. Han är så himla snäll och söt! Jag fattar inte hur han stod ut med mig. Men det gjorde han.

Igår mådde jag inte bra, surprise surprise! Och detta satt alltså i till frukosten idag. Nu ska jag alldeles strax se om det går att få i sig lite potatismos och korv utan att vilja få upp det igen. Jag hoppas!

När jag satt på Lunds station idag och väntade på tåget hem kom det en tant och satte sig bredvid mig. Hon frågade något om tåget och sen var samtalet igång. Vi pratade om allt möjligt, och efter ca 20 minuter kom hennes tåg (hon skulle till Södertälje), hon sa hejdå, gick på tåget och därmed försvann hon ur mitt liv. Det är konstigt det där, hur människor kan komma in ens liv så plötsligt, för att sedan försvinna lika plötsligt. Men det konstigaste är nog ändå att 20 minuters fysisk träff, kan få någon att stanna psykiskt, alltså i minnet, i flera år.

The bild

Fint väder har det varit idag och det tycker jag är mysigt.

Jag drog till Lund för att dra Sandra till Helsingborg. Vi gick på Väla och gjorde lite fynd. Som vanligt är jag glad efter att ha gjort bra inköp, men en liten sak stör mig. Det är en liten mörk fläck på ett par av jeansen jag köpte, och det ser ut som en oljefläck. Åååå, jag måste verkligen gå och byta jeansen, kommer inte få någon ro i själen förrän det är gjort!

Förresten, nu har jag tänkt göra en sak. Jag ska lägga upp en av mina absoluta favoritbilder tagen med min kamera. Den är från förra sommaren. Here it is!



Vet inte exakt varför jag gillar den här bilden så mycket. Är det kanske för att den innefattar sommar och sol, bad och värme? Eller är det för att den visar en stark vänskap som kommer att vara tills dess att döden skiljer oss åt? Eller är det möjligtvis så simpelt att det är för att vi ser så underbart barnsligt lyckliga ut. Jag vet inte. Men jag gillar den. Mycket.

Förresten så finns det mirakel. Helt plötsligt, som en blixt från en klar himmel, när jag och Sandra var inne på Pressbyrån i Helsingborg, stod ingen mindre än Ettan där mitt framför oss! Now isn't that just amazing?!


Franska för halva slanten

Idag har varit en trevlig och gladig dag. Trots tre timmars föreläsning på förmiddagen och två timmars fransk film på eftermiddagen. För grejen är den att vi hade en trevlig långlunch idag, jag, Ettan, Pauline och Josefin. Tre människor i min klass som jag verkligen trivs med. Tycker det är himla spännande att lära känna det nya folket som man "utsätts" för och jag är glad att jag gör detta på egen hand. Brukar annars känna mig ganska beoende av annat folk, men nu har nog kommit från det. Lite i alla fall.

Efter lunchen gick vi och köpte godis, för det skulle ju trots allt bli den bästa filmkvällen(??) evaaah! Så blev det väl inte riktigt.. Filmen hette "Au revoir mes enfants" och den utspelade sig under andra världskriget. Känns som att man redan sett rätt många sådana filmer, inget nytt liksom. Men men, jag har ju sett sämre filmer.

Har inte pluggat något idag heller. Var ju massa spännande tv-program ikväll för tusan!

Val

Ja, idag begav jag mig till vallokalen för att rösta. Jag stod i båset flera minuter, jag fick en väldig ångest, trots att jag redan hade bestämt mig när jag kom dit. Jag la i en lapp i kuvertet, sedan bytte jag, bytte tillbaka, och så höll det på ett tag. Men till slut lyckades jag bestämma mig. Tror jag gjorde ett hyfsat bra val. Valvaka ikväll hos Elin, med Elin, Josse och Sandra. Vilken sida som vinner har inte jättestor betydelse i det här valet. Inte för mig. Nej, det som man kommer hålla tummarna för är ju att Sverigedemokraterna inte ska komma in i riksdagen. Gör de det så skäms jag..

Var ute på nation i Lund igår med Cissi, Annika och Teo. Det var rätt trevligt bortsett från köandet, men vi får se detta lite som uppvärmning. Snart lär vi oss hur festandet fungerar i Lund.

Te

Jag har druckit två koppar te idag. Och tänk, för bara något år sen kunde jag inte få för mig att dricka varma drycker överhuvudtaget. Men jag antar att även jag håller på att bli vuxen till slut. Den ena koppen drack jag med ettan efter skolan idag. Den andra.. Ja, vad ska man säga? Jag vet inte riktigt, därför säger jag ingenting.

Konstigt det känns, att känna sig redo för sängen redan innan klockan 10 på kvällen. Det är ovanligt. Men jag är inte på fest och känner inget behov av att sitta mer vid tvn eller datorn. Vad kan man då göra mer än att lägga sig med en go bok i sängen!

Har förresten precis läst ut en bok, "Syskonkärlek" av Sheila O'Flanagan. Den var bra tycker jag, men sen är jag väl inte heller jättekräsen vad gäller böcker. Tyvärr blir det ingen recension nu, för det här inlägget ska minsann vara publicerat innan 22.00!

Så nu säger jag godnatt, för jag ska se vad som kan hända med en hundraåring som går ut genom fönstret och försvinner.

I like it rough

I skrivande stund sitter jag och lyssnar på Lady Gaga (tack tack, ni som gjorde det möjligt ;)) och funderar lite över veckan som gått. Jag hade bara lektioner månda-onsdag så fick en långhelg kan man väl säga. Egentligen är det ju tänkt att man ska plugga ändå, men så fungerar inte jag inte. Nej nej nej, jag passar på att bjuda hem Elin på pannkakor, ta en fika med gamla klasskamrater och fixa fest. Det är ju mycket roligare än att plugga, och varför skulle man inte göra sånt man tycker är roligt egentligen?

Ja igår, fest alltså. Jag och Jasse tänkte att vi skulle fira oss lite (bättre sent än aldrig för mig?) så vi bjöd några människor vi tycker om hem till mig. Vi gjorde tre skaldjurspajer och en kladdkaka. Så vi åt massa och spelade fyllespel, och det kan väl nästan räcka för att få en trevlig kväll tycker jag. Så länge man är i gott sällskap krävs inte så himla mycket för en lyckad evening.

Sitter och suckar lite över att jag faktiskt ska behöva gå i skolan fyra dagar nästa vecka.. Livet är hårt. Men när jag tänker efter lite närmare ska det nog inte bli så dumt ändå. Tycker det är riktigt spännande att lära känna de nya människona i klassen. Och kanske ska man inviga festlivet i Lund. Vi satsar på det tycker jag.

Sitter och ler lite över att jag faktiskt ska få gå i skolan fyra dagar nästa vecka.















Vad vore väl en fest utan en posebild?

Ensamma hemma

Idag har varit en bra dag. Kände mig i och för sig väldigt trött när jag vaknade, och när jag satt på bussen, och när jag satt på tåget, men när jag väl kom fram till Lund började jag piggna till lite. Vi hade muntlig språkfärdighet idag, vilket innebar att alla var tvugna att prata. Är egentligen inte så förstjust i att behöva prata inför en klass där tre fjärdedelar har studerat eller pluggat i Frankrike, men jag antar att det bara är bra att öva sig. Uppgiften i sig var egentligen rätt simpel, och klassisk; vi skulle presentera varandra. Det gick nog rätt bra.

Efter lektionen gick jag och Ettan - han heter egentligen Johan, men med två Johan kände vi att vi fick kallas något annat, och då paxade han ettan och jag fick bli tvåan - en runda i Lund. Sedan mötte vi upp med Sandra och gick till Östgöta Nation för att skriva in oss. Men vi måste visst betala först och sen komma tillbaka igen. Sen kan man äntligen börja festa!

Jag och Sandra tog tåget hem. Sandra bjöd mig på sushi (mumsigt). Väl i Hässleholm gick vi (eller mest jag) och införskaffade i lite saker: Ny rakhyvel, tungskrapa och hårprodukter. Jag blir så himla sugen på att använda allt nu på en gång! Vi mötte Josse i stan. Hon var lite glad för hon hade tagit körkort. Grattis!

Pratade med Viktor på bussen hem, och fick veta lite om hur spännande det var att läsa matte på universitet!

Egentligen är det bara en sak som gjort mig lite småsur. Jag och Jonas är ensamma hemma (vilket jag inte tycker är överdrivet roligt, det blir liksom lite ensamt ibland, då Jonas bara hänger med sin dator..). Idag skulle han laga mat för en gångs skull. Det blev något väldigt avancerat, makaroner och köttbullar! Det gick att äta. Efter maten frågade han mig om jag kunde ta disken (han ville väl skynda sig till wowandet). Ja okej, jag kan väl hjälpa honom lite tänkte jag. Så jag diskade två grytor och ett durkslag. Sedan såg jag att vattnet inte rann ner, det hade blivit stopp eftersom inte Jonas bara slängt lökskal och sånt i vasken (han hade lite lök till köttbullarna..) Så jag gick in till Jonas och sa att jag tagit det mesta men att han fick ta stekjärnet eftersom det var stopp i vasken. Då sa Jonas till sina wowkompisar att han bara skulle gå och ställa stekjärnet i vatten eftersom jag var för lat för att göra det. Alltså ursäkta mig men 1, jag har precis hjälpt dig att diska resten efter att du lagat maten, 2, jag lagade mat igår (något mer avancerad dessutom) och då var det minsann jag som fick ta all disk, 3, man ställer inte bara ett stekjärn i vatten, man diskar det direkt, det finns ingen anledning att bara skjuta upp på allt, 4, man torkar av köksbänken när man har använt den, och 5, din kommentar var så totalt onödig! Ska bli intressant att se om han fixat stekjärnet, diskbänken och stoppet i vasken innan har går och lägger sig.
Det är såna här saker som får en att längta tills det att man ska flytta hemifrån.

Nej, nu ska jag släppa det, jag har faktiskt en bra dag idag. Om en timme börjar Idol! :D


Friidrott

Idag tog jag steget och gick tillbaka till friidrotten. Frågade Emelie om hon ville följa med, och det ville hon, så jag blev glad förstås. Det var rätt jobbig träning, gillas, så jag känner redan av träningsverken. Härligt! Småking har fått jobb på dagis som vikarie, och jag känner mig faktiskt lite avundsjuk. Hon för göra något kul och hon får pengar för det. När jag är klar med franskan så tror jag att jag också ska söka sånt jobb. Behöver pengar. Nu har jag och Småking dessutom bestämt oss för att vi ska ta tag i träningen på allvar, och det känns verkligen som att det kommer bli av!

Jag har inte riktigt tagit tag i franskapluggandet än, får väl börja mer seriöst nästa vecka. Men jag har ändrat mitt facebook-språk till franska och de är ju alltid en början.


RSS 2.0